“Straks” nieuwe single Kwante Hippe

Muziek maken zoals dat normaal gaat zit er voor de Venlose popband Kwante Hippe voorlopig niet in. Optredens zijn afgelast en de repetitieruimte zit tot nader order op slot. Toch is de band de afgelopen weken in de muziekstudio druk bezig geweest met het maken van nieuwe muziek. Daarbij speelden de muzikanten één voor één hun instrument in om zo samen “op afstand” een nummer te vormen.

‘Na regen komt zonneschijn’
Vandaag presenteert Kwante Hippe hun nieuwe lied en videoclip: “Straks”. Straks is een zomers en vrolijk lied dat gaat over het spreekwoord dat na regen altijd zonneschijn komt. “Straks” vertelt het verhaal van iemand die vol positiviteit tuurt naar de toekomst. “Straks” vertelt daarmee ook het verhaal over de coronaperiode waarin veel mensen binnenblijven en uitkijken naar een tijd waarin alles wat zo vanzelfsprekend was weer mag.

“Ik merk dat ik dankbaarder ben voor wat ik heb wat zo vanzelfsprekend lijkt”, aldus frontman Paul Breuer. “Een terrasje, een weekend weg met vrienden, op bezoek bij oma”, ik ben er nu dankbaarder voor dan ik voorheen was. Een hart onder de riem voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus: “Straks”.

De band gaat de komende tijd meer muziek uitbrengen. Ook zullen binnenkort livestream concerten te volgen zijn via social media van Kwante Hippe.